Care e perna potrivită pentru un somn mai bun?

May 11, 2021 | Echipa RestOn
Care e perna potrivită pentru un somn mai bun?

Împreună cu salteaua potrivită, o pernă potrivită îți poate transforma somnul într-unul cu adevărat odihnitor, de pe urma căruia să ai energie întreaga zi. Fiind un sprijin pentru spate, gât și cap, pernele sunt la fel de influente asupra somnului precum saltelele, iar alegerea lor este importantă dacă dorim să avem un somn corect. Fie că ești în căutarea unei perne ortopedice, perne cu memorie sau chiar și a unei perne cervicale, trebuie să ai în vedere anumite caracteristici înainte de a lua decizia finală.

Și pentru că un somn corect este extrem de important pentru spatele nostru și dispoziția din timpul zilei, în acest articol vom vorbi despre ce presupune o pernă bună, care sunt tipurile de perne și care este recomandarea noastră pentru o pernă potrivită pentru un somn mai bun.

Care sunt caracteristicile unei perne bune

care sunt caracteristicile unei perne bune
Care e perna potrivită pentru un somn mai bun? 4

Deși perna perfectă poate fi diferită în funcție de persoană, orice pernă bună, care te poate ajuta să ai un somn odihnitor respectă câteva caracteristici.

Perna care îți poate oferi un somn mai bun și mai liniștitor trebuie să fie pe atât de moale încât să se adapteze la forma capului și a gâtului, dar și atât de tare încât să ofere suportul și sprijinul de care are nevoie corpul.

Mai mult, și aria pernei este importantă. Dacă în timpul somnului obișnuiești să te întorci de pe o parte pe alta, vei avea nevoie de o pernă mai mare, pe care să o găsești de fiecare dată atunci când schimbi poziția de dormit.

Pe lângă acestea, o perna potrivită ajută la susținerea coloanei vertebrale într-o poziție naturală, este confortabilă și flexibilă, iar în cazul în care suferi de alergii, este rezistentă la acarieni, fiind confecționată din materiale hipoalergice.

Iar în ceea ce privește tipurile și umpluturile de perne, perna potrivită pentru un somn mai bun poate, varia, din nou, în funcție de preferințe.

Cu ce pot să fie umplute pernele

cu ce pot sa fie umplute pernele
Care e perna potrivită pentru un somn mai bun? 5

Pe piață există o varietate de modele de perne din diferite materiale și umplute cu diferite materiale. Printre cele mai cunoscute, amintim:

  • Pene – pernele umplute cu pene sunt mai compacte, dezavantajul fiind că, uneori, câte o pană mai îndrăzneață reușește să scape, oricât de gros sau des ar fi materialul din care este alcătuită.
  • Puf – un material costisitor și care poate provoca alergii uneori. Puful este moale, natural și aerisit, oferind un suport bun pentru cap și gât.
  • Puf sintentic – la fel de confortabil ca și puful, cu avantajul că este hipoalergenic.
  • Bumbac – pentru o pernă compactă și fermă, umplută cu materiale naturale.
  • Poliester – deși nu este un material costisitor, acest material sintetic are dezavantajul că poate forma cocoloașe după o anumită perioadă de folosire.
  • Apă – deși un material de umplutură neobișnuit la prima vedere, duritatea pernelor cu apă poate fi ajustată eliminând sau adăugând apă. Husa acestora este din poliester, iar mulțumită interiorului din apă, aceasta se adaptează foarte ușor la orice mișcare.
  • Spumă cu memorie – pentru un confort ridicat și un somn corect, spuma cu memorie se adaptează la forma capului și a gâtului, datorită faptului că este sensibilă la căldură. Acest tip de perna potrivită are un efect pozitiv asupra durerilor de gât și a calității somnului.
  • Latex – perfecte pentru persoanele care au dureri la nivelul capului, gâtului sau umerilor. Acest material ajută la alinierea corectă a coloanei vertebrale, oferind un suport real în timpul somnului.

Recomandarea RestOn pentru cea mai potrivită pernă pentru un somn mai bun

recomandare perna
Care e perna potrivită pentru un somn mai bun? 6

Dacă ești în căutarea unei perne care să îți ofere un suport real în timpul somnului, recomandarea noastră este o pernă din latex 100% natural.

Chiar dacă nu resimți dureri dimineața dar vrei să ai un somn mai bun sau simți dureri la nivelul capului, gâtului sau spatelui, o pernă care ajută la alinierea corectă a coloanei vertebrale poate fi ideală pentru tine.

De ce să alegi o pernă potrivită de latex?

Latexul este un cauciuc natural, extrem de receptiv, care se adaptează ușor tuturor nevoilor tale. Fiind un material foarte elastic, nu se deformează în timp. Datorită acestui lucru, perna își va menține forma pentru o perioadă îndelungată.

Iar în cazul în care ai alergii, cu o pernă din latex vei putea să ai un somn liniștitor, acesta fiind un material natural antiseptic și antimicrobian, care nu permite dezvoltarea acarienilor sau mucegaiurilor. Mai mult, perna RestOn Latex nu reține căldură, fiind aerată și contribuind la îmbunătățirea fluxului de aer.

Așadar, o pernă din latex 100% natural este o investiție pe termen lung pentru un somn corect și cu adevărat odihnitor. Toate aceste caracteristici stau la baza unei perne anatomice, antialergice, cu funcții ortopedice și performanțe de confort la înalt nivel.

Cum să prelungești durata de viață a unei perne

Acum că știi care este cea mai potrivită pernă pentru un somn mai bun, este important să ai grijă de ea, astfel încât să o poți folosi cât mai mult timp.

Pentru a proteja perna, vei avea nevoie de o husă de pernă, care trebuie spălată și schimbată des. De asemenea, aerisește des camera în care dormi, atât pentru buna ta dispoziție, cât și pentru aerisirea pernei și a saltelei.

Dacă deja ai salteaua potrivită pentru un somn mai bun, fă o pereche și bucură-te și de perna potrivită pentru un somn mai bun. Scapă de durerile de spate sau gât și odihnește-te într-un mod corect, folosind o pernă din latex 100% natural!