Cum să-ți alegi salteaua potrivită?

February 8, 2021 | Echipa RestOn
Cum să-ți alegi salteaua potrivită?

Sănătatea și calitatea vieții tale depind într-o măsură semnificativă de un somn cât mai odihnitor. Și pentru că suntem cu toții diferiți, există câteva caracteristici și particularități esențiale de care să ții cont atunci când vine vorba de alegerea saltelei potrivite nevoilor tale.

POZIȚIA DE DORMIT

Dacă dormi pe spate este recomandat să alegi o saltea cu fermitate ridicată, o saltea ortopedică care să susțină corect poziția coloanei vertebrale, în forma ei naturală. Greutatea corpului tău este distribuită uniform pe o suprafață mai mare a saltelei și permite musculaturii să se relaxeze complet.

Dacă dormi pe burtă sau lateral, alege o saltea cu memorie ce oferă un grad ridicat de elasticitate deoarece se mulează perfect poziției de dormit și elimină punctele de presiune. Un strat de 3 cm de memorie este suficient, dar este important să fie susținut de o bază fermă a saltelei, pentru a oferi susținere și a evita efectul de adâncire – ”prea moale”. Când dormi pe o parte, presiunea cea mai mare este exercitată asupra umerilor, dar și a șoldurilor, iar rolul memoriei este de a se adapta fiecărei părți a corpului.

GREUTATEA CORPULUI

Un alt aspect important în alegerea saltelei îl reprezintă greutatea corpului. Aceasta este o caracteristică tehnică a saltelei și se află în strânsă legătură cu densitatea acesteia. Densitatea unei saltele influențează rezistența acesteia în timp, și desigur, care este greutatea susținută de către saltea.

Dacă ai o greutate de până la 90 kg, varietatea de saltele pentru care poți opta este foarte mare. Atât modelele din gama Magna Cloud, Ergo Vent Premium, cât și cele din gama Essential îți vor asigura rezistență în timp, durabilitate și confort sporit.

În intervalul 90 – 130 kg îți recomandăm modelele Magna Cloud și Ergo Vent Premium, ca tu să te poți bucura cu adevărat de suport adecvat. Acestea fac față presiunii permanente și constante exercitate de greutatea corpului, datorită densității lor foarte ridicate. În plus, își păstrează proprietățile de-a lungul timpului și îți asigură o suprafață rezistentă și confortabilă.

Aveam o saltea veche si mă durea spatele foarte rau. Am mers la fizioterapie dar degeaba. Durerile nu dispareau. Am mers la RestOn si am schimbat salteaua cu una noua. Din prima săptămână au dispărut durerile. Multumită și de recomandările RestOn.

Catalina P.

NIVELUL DE FERMITATE PREFERAT

Totodată, alegerea saltelei este o opțiune individuală, subiectivă, iar senzația oferită de saltea atunci când te întinzi pe ea diferă de la o persoană la alta. De aceea, te încurajăm să nu iei decizii grăbite, să testezi mai multe modele pentru a simți diferența dintre acestea și a descoperi salteaua ideală conform preferințelor personale.

La saltelele RestOn te bucuri de o perioadă de testare de până la 200 de zile, astfel în cazul în care nu ești pe deplin mulțumit de modelul ales, îți oferim consultanță pentru a schimba produsul. Odihna ta este prioritatea noastră!

CARACTERISTICILE SPECIALE ALE UNEI SALTELE

Pe lângă toate acestea, există 3 caracteristici speciale pe care să le urmăriți în procesul de alegerea a saltelei

1. Salteaua potrivită să fie hipoalergenică, adică materialele acesteia sunt supuse procesului de tratare împotriva acarienilor și bacteriilor. Saltelele RestOn vă protejează sănătatea în acest sens, prevenind riscul aparițiilor de alergii.

2. Salteaua potrivită trebuie să asigure un sistem optim de ventilație care să permită circularea aerului și să evite umezeala. Stratul special VentilOn prezintă proprietăți celulare unice, iar celulele deschise favorizează aerisirea saltelei.

3. Husa detașabilă este necesară, întrucât permite o curățate ușoară a saltelei, pentru menținerea unui climat cât mai curat și sănătos.

RestOn – Somnul Perfect