De ce ai nevoie de un topper pentru saltea

May 11, 2021 | Echipa RestOn
De ce ai nevoie de un topper pentru saltea

Fie că ai o saltea inconfortabilă și deși nu vrei să investești într-o saltea nouă ai nevoie de suport în plus, sau pur și simplu vrei un strat extra de susținere peste salteaua existentă, un topper îți poate rezolva aceste probleme, fără investiții prea mari și fără prea multe bătăi de cap în ceea ce privește dimensiunile mari.

Deoarece calitatea somnului este esențială pentru o viață sănătoasă, un topper pentru saltea te poate ajuta să ai un somn corect, fără dureri de spate și odihnitor.

Ce este un topper pentru saltea?

Un topper pentru saltea este un strat adițional care vine pus peste saltea, asigurând în același timp o protecție suplimentară saltelei și prelungindu-i viața cu până la doi ani, și un sprijin pentru coloana vertebrală, prevenind apariția durerilor musculare și lombare.

Topper-ul poate fi alcătuit din spumă cu memorie, fibre elastice sau latex și poate avea o grosime între 5 și 10 cm și dimensiunile unei saltele. Majoritatea topper-elor dispun și de o husă detașabilă, care poate fi spălată ori de câte ori este nevoie.

Pe lângă utilizările obișnuite, un topper poate fi ideal și în camping, fiind relativ ușor de transportat și asigurând un confort în plus într-un loc în care confortul poate fi limitat.

ce este un topper pentru saltea
De ce ai nevoie de un topper pentru saltea 5

Când știi că ai nevoie de un topper?

Achiziționarea unui topper pentru saltea este necesară în mai multe situații, indiferent de calitatea saltelei deja existente. Astfel, situațiile în care un topper ar fi un real ajutor sunt următoarele:

  • Ai deja o saltea confortabilă dar te gândești la viitor și vrei să ai grijă de ea. Pentru a-i prelungi viața, un topper este soluția ideală.
  • Deși ai o saltea calitativă, aceasta poate fi prea dură sau prea moale. Un topper cu caracteristicile dorite de tine poate rezolva această problemă, fără a fi nevoie să schimbi salteaua.
  • Ai deja o saltea, dar fie este veche, fie nu este de cea mai bună calitate și simți că te trezești obosit și cu dureri de spate sau ai o canapea și vrei ca somnul pe ea să fie mai confortabil. Un topper așezat peste salteaua inconfortabilă sau canapea va face somnul mult mai odihnitor și te vei trezi mult mai relaxat.
  • Ești vizitat des de prieteni sau rude, dar nu ai atât de mult loc pentru încă un pat. Un topper poate rezolva problema ușor, iar invitații tăi vor avea un somn liniștit și odihnitor.
  • Dacă salteaua trebuie schimbată, dar nu poți să investești atât de mulți bani într-o saltea nouă, un topper poate fi o alternativă bună și sănătoasă, gata să îți ofere un somn liniștitor și să te scape de durerile de spate.
can stii ca ai nevoie de un topper
De ce ai nevoie de un topper pentru saltea 6

Am deja o saltea bună. De ce am nevoie și de un topper pentru saltea?

Un topper așezat peste salteaua pe care dormi de obicei poate fi un lucru benefic atât pentru saltea, cât și pentru spatele tău.

Dacă ai o saltea bună, pe care te simți bine și simți că poți să ai un somn corect și odinitor, un topper va oferi o protecție suplimentară saltelei și îi va prelungi durata de viață cu câțiva ani. Gândește-te la un topper ca la o investiție în viitor și ca la o protecție pentru saluteaua care te scapă de dureri de spate.

În cazul în care salteaua ta nu este de cea mai înaltă calitate sau chiar dacă ai o saltea bună și te trezești mereu obosit sau cu dureri de spate, cu un topper pentru saltea vei rezolva aceste probleme. Pentru momentele când ai nevoie de extra confort și de o calitate a somnului ridicată, cu ajutorul unui topper vei reuși să reglezi duritatea saltelei deja exitente. De asemenea, prin folosirea unui topper pentru saltea, poziția ta din timpul somnului va fi îmbunătățită, primind astfel un plus de suport.

Un alt motiv pentru care un topper poate fi o investiție bună, deși salteaua pe care dormi este calitativă, este faptul că topper-ul poate fi folosit de către partener/ă, pe cealaltă jumătate de pat. Dacă salteaua nu este ideală pentru ambii parteneri, fie este prea tare sau prea moale, unul dintre parteneri, sau ambii, pot profita de pe urma unui topper ales special pentru nevoile lor. Astfel, cu un toper ales special pentru nevoile voastre, somnul va fi la fel de odihnitor pentru ambii parteneri, cu ajutorul unor topper-e cu proprietăți diferite.

de ce am nevoie de un topper
De ce ai nevoie de un topper pentru saltea 7

Cum se face întreținerea corectă a unui topper

Topper-ele de calitate nu ai nevoie de prea multe îngrijiri. Majoritatea sunt echipate cu o husă detașabilă, care poate fi dată ușor jos și poate fi spălată în mașina de spălat.

Pe lângă spălatul husei, întreținerea presupune și o aerisire a topper-ului. Fie lași patul fără cearșaf și deschizi fereastra pentru 10-20 de minute, fie, dacă ai spațiul necesar, scoți topper-ul afară pentru câteva minute pentru a se aerisi.

În cazul în care ai copii mici prin preajmă, ai grijă să nu îi lași să sară pe pat. Pe lângă structura saltelei, va fi afectată și structura topper-ului.

cum se face intretinerea unui topper
De ce ai nevoie de un topper pentru saltea 8

Topper pentru saltea RestOn

Topper-ele RestOn sunt  disponibile pe orice dimensiune, fiind tratate anti-acarian și antibacterian și având o husă detașabilă cu fermoar pentru o curățare ușoară.

Topper Reston® Classic este o saltea adițională cu o duritate echilibrată, din spumă de înaltă calitate, care asigură un confort și o relaxare suplimentară. Nucleul topper-ului este alcătuit dintr-o spumă cu o densitate medie și are o grosime de 4 cm, fiind perfect pentru o canapea sau o saltea inconfortabilă, rulotă, camping sau pentru casa de vacanță. În plus, beneficiezi de o garanție de 3 ani!

Topper pentru saltea Reston® Memory oferă o senzație plăcută de catifelare, adăugând un plus de confort saltelei sau canapelei tale. Nucleul este alcătuit dintr-o combinație perfectă dintre un strat de ventilare (4 cm), care asigură circulația constantă a aerului și o spumă de memorie cu celule deschise (3 cm), care se mulează perfect pe poziția de dormit, eliminând punctele de presiune ale corpului.

Recomandăm folosirea lui pe suprafețele dure, ferme, deoarece oferă o susținere potrivită pentru întregul corp, fiind în același timp extrem de confortabil. Mai mult, te bucuri de o perioadă de garanție de 5 ani!

Topper Reston® Super – Ortopedic este o saltea adițională concepută special pentru susținerea coloanei verterale și îmbunătățirea calității somnului. Având o fermitate ridicată și o susținere ortopedică, topper-ul este alcăuit dintr-un strat de ventilare și un strat ortopedic.

Dacă stratul de ventilare asigură o ventilare optimă pe parcursul nopții, stratul ortopedic asigură o fermitate ridicată pentru a oferi un suport în plus coloanei vertebrale.

Recomandăm folosirea acestui topper de persoanele care au dureri de spate, deoarece datorită proprietăților ortopedice, acesta asigură o poziție corectă pentru întregul corp. Și în plus, beneficiezi și de o perioadă de garanție de 5 ani!

Acum că ai aflat ce sunt topper-ele și de ce ai nevoie de unul, fie că vrei să protejezi salteaua sau ai nevoie de un suport în plus pentru somn, alege-l pe cel potrivit nevoilor tale, astfel încât să ai parte de un somn liniștit și sănătos!