Perna și salteaua care te scapă de dureri de spate

April 21, 2021 | Echipa RestOn
Perna și salteaua care te scapă de dureri de spate

Durerile de spate sunt un fenomen la nivel global, fiecare persoană experimentând astfel de dureri, indiferent de vârstă. Mai slabe sau mai puternice, durerile de spate ne pot incomoda sau crea probleme serioase și sunt, de obicei, o formă de manifestare a unei alte boli. În unele cazuri trec repede, iar în altele au nevoie de tratament sau chiar și de schimbarea unui obicei.

Dar care sunt cauzele durerilor de spate și cum le putem evita? În acest articol îți vom recomanda moduri de a evita durerile de spate și perna, și salteaua care te scapă de ele, pentru o viață sănătoasă, lipsită de dureri.

Dureri de spate – cauze

Durerile de spate sunt simptome ale unor afecțiuni. Pentru a putea identifica din ce cauză avem dureri de spate, trebuie să fim atenți la durata și intensitatea acestora.

Astfel, durerile de spate pot fi separate în dureri de spate apărute brusc, considerate ca fiind o suferință acută, apărute în urma unui traumatism (ridicarea de obiecte grele, căzătură, mișcări efectuate în mod greșit) și dureri de spate care durează mai mult de trei luni, considerate o suferință cronică. Aceste tipuri de dureri pot fi un simptom pentru mai multe boli, fiind necesară intervenția unui medic pentru stabilirea unui diagnostic.

Durerile de spate pot apărea fie din cauza unor condiții, fie din cauza unui anumit comportament.

În ceea ce privește condițiile asociate cu durerile de spate, amintim:

  • Artrita, care poate afecta partea inferioară a spatelui, care, dacă se află la nivelul coloanei vertebrale, poate duce la o îngustare a măduvei spinării, provocând stenoza spinală.
  • Osteoporoza, prin care oasele devin poroase și fragile, iar vertebrele coloanei pot dezvolta fracturi.
  • Prin ridicarea de greutăți în mod repetat sau prin mișcări bruște ale spatelui sau coloanei, pot apărea dureri la nivelul mușchilor sau ligamentelor.
  • Discurile dintre oasele coloanei vertebrale se pot umfla sau rupe, dar asta nu presupune dureri de spate de fiecare dată. Uneori, aceste afecțiuni fie sunt dureroase, fie apar pe radiografie atunci când sunt investigate alte motive.

În cazul unor neregularități scheletice, precum scolioza, prin care coloana vertebrală se curbează anormal, pot apărea, de asemenea, dureri de spate.

Durerile de spate pot apărea și din cauza comportamentului sau poziției greșite și pot fi evitate, ameliorate sau se poate împiedica apariția lor în viitor prin corectarea acestor comportamente.

Unul dintre cei mai importanți factori ai durerilor de spate este lipsa activității fizice. Prin faptul că nu facem mișcare, durerea de spate se poate agrava, ducând la slăbiciunea, degradarea și rigiditatea spatelui. Din cauza sedentarismului pot apărea dureri și la disc, acesta fiind lipsit de nutriția de care are nevoie.

Inflamația care apare în mod natural la spatele bolnav poate fi redusă prin activitate constantă și exercițiu.

dureri de spate2
Perna și salteaua care te scapă de dureri de spate 7

Un alt factor care duce frecvent la durerile de spate este poziția greșită a corpului la birou. Prin simplul fapt că petrecem multe ore pe scaunul de birou, putem declanșa dureri de spate sau putem agrava unele probleme deja existente. Prin faptul că stăm ore în șir pe un scaun, punem presiune pe mușchii spatelui și a discurilor spinale, și creștem stresul în spate, umeri, picioare și brațe. 

Pentru a evita durerile provenite din această cauză, recomandăm folosirea unui scaun ergonomic, care să fie adaptat pentru înălțimea și biroul persoanei care îl folosește. De asemenea, nu strică să iei o pauză, să te ridici și să faci câțiva pași și întinderi.

dureri de spate
Perna și salteaua care te scapă de dureri de spate 8

Postura corectă este importantă și în timpul mersului, nu doar la birou. Este indicat să păstrăm spatele drept, privirea direct în față și capul echilibrat. De asemenea, pantofii pe care îi purtăm sunt un factor important care pot duce la dureri de spate. Pe de o parte, pantofii cu toc pot fi prea înalți, eliminând alinierea corpului, iar alte tipuri de pantofi pot fi prea drepți, provocând dureri la călcâi, gleznă sau genunchi.

dureri de spate 3
Perna și salteaua care te scapă de dureri de spate 9

O altă cauză majoră a durerilor de spate este o saltea nepotrivită. Atunci când ai dureri de spate, ar trebui să identifici toate sursele posibile, iar o saltea nepotrivită ar putea fi una dintre probleme.

Dacă ai eliminat toate celelalte surse și știi că ai nevoie de o saltea potrivită pentru a scăpa de durerile de spate, avem mai jos soluția perfectă.

Saltea pentru dureri de spate – ErgoVent® Premium

Dacă te confrunți cu dureri de spate, îți propunem o saltea creată printr-o tehnologie avansată, care să îmbine suportul și durabilitatea, într-un design plăcut, modern și de o calitate superioară.

Creată din trei straturi, salteaua ortopedică ErgoVent® Premium este ideală pentru persoanele care au dureri de spate.

Primul strat este super-ortopedic, asigurând o suprafață fermă, care susține corect coloana vertebrală.

Al doilea strat, VentilOn, permite ventilarea optimă, dar și circularea constantă a aerului și îndepărtarea umidității. Pentru un somn cât mai odihnitor, într-o poziție corectă, datorită acestui strat vei avea un mediu de somn sănătos, cu un echilibru termic potrivit.

Al treilea strat oferă un suport ideal, o flexibilitate crescută și o rezistență mare în timp, baza saltelei fiind confecționată dintr-o spumă de înaltă calitate, cu o densitate foarte ridicată.

Saltea ErgoVent® Premium
Perna și salteaua care te scapă de dureri de spate 10

Astfel, dacă ai nevoie de o saltea cu tratament anti-acarian și antibacterian, de o fermitate ridicată, perfectă pentru durerile de spate, configurează salteaua ErgoVent® Premium potrivită pentru tine.

Perna pentru dureri de spate – RestOn Latex

Pe lângă saltea, și perna pe care dormim este importantă, atunci când vorbim de durerile de spate. Fie că este prea moale sau prea tare, prea joasă sau prea înaltă, perna ne poate provoca dureri de spate pe care le putem resimți întreaga zi.

Pentru a scăpa de aceste dureri, poți folosi Perna RestOn Latex, din latex 100% natural, care oferă un real suport în timpul somnului, fiind ideală pentru persoanele care resimt dureri la nivelul capului, gâtului sau umerilor, ajutând la alinierea corectă a coloanei vertebrale în timpul somnului.

Spre deosebire de pernele obișnuite, perna ortopedică RestOn Latex, datorită latexului 100% natural și elasticității, nu se deformează în timp. Mai mult, perna este aerată, nu reține căldura și contribuie la îmbunătățirea fluxului de aer.

category Perne
Perna și salteaua care te scapă de dureri de spate 11

Topper pentru dureri de spate, super-ortopedic

Pentru o calitate a somnului îmbunătățită, poți încerca o saltea adițională, creată special pentru susținerea coloanei vertebrale. Topper-ul Reston® Super – Ortopedic poate fi așezat fie pe o altă saltea, fie pe o canapea.

Compus dintr-un strat ortopedic și un strat de ventilare, acest topper asigură un extra suport al coloanei vertebrale și o ventilare optimă pe parcursul întregii nopți.

Cu o husă dintr-un material textil detașabilă și lavabilă, pentru un mediu cât mai igienic și sănătos, topper-ul este recomandat, în special, persoanelor cu dureri de spate, datorită proprietăților sale ortopedice, reușind să asigure o poziție corectă pentru întregul corp.

Topper
Perna și salteaua care te scapă de dureri de spate 12

Acum că ai aflat care sunt cauzele durerilor de spate, știi cum să te protejezi! Iar pentru un somn cu adevărat odihnitor și fără dureri a doua zi, încearcă cu încredere salteaua, perna și topperul, create special pentru durerile de spate, astfel încât să ai un somn corect și odihnitor.