RestOn sărbătorește Ziua Mondială a Somnului!

March 30, 2021 | Echipa RestOn
RestOn sărbătorește Ziua Mondială a Somnului!

Ziua Mondială a Somnului este un eveniment anual care sărbătorește somnul și care dorește să tragă un semnal de alarmă în ceea ce privește problemele legate de lipsa somnului, printre care și educația, aspectele sociale sau chiar și condusul.

Noi, aici, la RestOn, știm că somnul este o parte importantă din viața fiecărei persoane și ne alăturăm acestei cauze! 

Pentru că ne pasă de modul în care se doarme, cu ocazia Zilei Mondiale a Somnului, ne-am decis să oferim o reducere de 15% și o pernă din latex cadou pentru modelele noastre de saltele, Ergo Vent Premium și Magna Cloud. Tot ce trebuie să faci pentru a beneficia de această reducere și pentru a avea un somn sănătos și cu adevărat odihnitor este să folosești codul SOMNULPERFECT15 atunci când faci comanda de saltea, până în 18 aprilie!

Ziua Mondială a Somnului 2021

Ziua Mondială a Somnului a avut loc în acest an, în data de 19 martie, sub sloganul ”Somn normal – Viitor sănătos” și are ca scop creșterea conștientizării asupra somnului, ca un privilegiu al oamenilor, care este adesea compromis de obiceiurile unei vieți moderne.

Într-o scrisoare deschisă a Co-Președintelui World Sleep Society, Dr. Lourdes DelRosso, pediatru specializat pe somn și profesor asociat de pediatrie la Universitatea din Washington, aceasta le cere profesioniștilor din domeniul somnului să împărtășească importanța somnului pentru o calitate a vieții ridicată și pentru o îmbunătățire a sănătății la nivel global.

Dr. Lourdes DelRosso continuă să vorbească despre beneficiile somnului, spunând că studiile au demonstrat că, având o oră stabilă de culcare și trezire, rezultă într-o calitate a somnului mai bună pentru toate persoanele, indiferent de vârstă. Cei care au un somn regulat au o dispoziție mai bună, au performanțe psihomotorii ridicate și se pot bucura de realizări academice importante.

Cum putem avea un somn regulat

Mai mult, Dr. Lourdes DelRosso explică, pe scurt, cum putem avea un somn regulat.

RestOn saltele romanesti cat
RestOn sărbătorește Ziua Mondială a Somnului! 6

Cele două procese care reglează când dormim și cât dormim se numesc procesul C (circadian regulation) și procesul S (homeostatic control), cunoscute și ca modelul de somn în două procese. Deși somnul este influențat și de alți factori, precum stres, medicamente sau mediu, aceste două procese ne pot ajuta să înțelegem cum să avem un program de somn consecvent.

Procesul C se referă la ceasul intern al fiecăruia, care controlează ciclul de 24 de ore de somn-veghe, fiind influențat de nivelul de lumină și melatonină. Acest lucru presupune că, în absența luminii (seara), melatonina este produsă favorizând somnul, dar, în prezența luminii, producția de melatonină încetează. Astfel, creierul nostru știe că este zi și că trebuie să se trezească. Dar comportamentul nostru poate fi mai puternic decât aceste semnale naturale. De exemplu, luminile puternice din timpul nopții opresc producția de melatonină și întârzie somnul.

Procesul S, pe de altă parte, favorizează somnul pe baza timpului anterior pe care l-am petrecut treji. În timp ce suntem treji, creierul acumulează substanțe care stimulează somnul, iar atunci când dormim, aceste substanțe sunt eliminate, simțindu-ne, din nou, alerți. Acest proces este important atunci când dormim în timpul zilei, deoarece eliminăm acele substanțe care promovează somnul și nu reușim să dormim în timpul nopții.

Cel mai bun somn are loc atunci când procesul C și procesul S sunt sincronizate, atunci când ciclurile de somn/veghe se sincronizează cu ceasul intern.

Dr. Lourdes DelRosso concluzionează că somnul are un impact major asupra vieții noastre și lipsa somnului poate avea efecte adverse considerabile.

RestOn și Ziua Mondială a Somnului

reston si ziua mondiala a somnului
RestOn sărbătorește Ziua Mondială a Somnului! 7

Suntem bucuroși să ne alăturăm acestei inițiative și să sărbătorim, împreună cu voi, Ziua Mondială a Somnului. Credem într-un somn liniștit și plin de odihnă, iar de aceea, saltelele noastre sunt create cu dragoste, fiecare material fiind selectat cu atenție.

Materialele pe care le folosim sunt ECO și croite cu precizie, saltelele noastre ortopedice beneficiind de celule deschise și avem chiar și posibilitatea saltelelor cu memorie. 

Pentru că ne dorim ca oricine să se poată bucura de un somn odihnitor care să-i influențeze în bine întreaga zi, selecție noastră de saltele cuprinde de la modele de saltele pentru copii, până la saltele configurabile în funcție de elementele și dimensiunea dorită.

Salteaua ErgoVent Premium

Salteaua nostră ErgoVent Premium este creată folosind o tehnologie avansată de prelucrare, care îmbină suportul cu durabilitatea, într-un design modern, de o calitate superioară.

2 ergovent premium
RestOn sărbătorește Ziua Mondială a Somnului! 8

Din trei straturi, salteaua ErgoVent Premium este construită în așa fel încât să poți să alegi ultimul strat în funcție de nevoile tale.

  1. Primul strat, cel de sus, poate fi la alegere. Fie ai nevoie de un strat de memorie care se modelează după nevoile corpului, fie ai nevoie de un strat ortopedic care asigură o suprafață fermă, fiind ideal pentru persoanele cu dureri de spate. Salteaua poate fi configurată conform nevoilor tale!
  2. Al doilea strat, VentilOn, este creat dintr-o spumă cu celule deschise, pentru o ventilare optimă și o circulare constantă a aerului, pentru îndepărtarea umidității.
  3. Baza saltelei este compusă dintr-o spumă cu o densitate ridicată care oferă un echilibru între flexibilitate și suport, și, în același timp, o rezistență mare în timp.

Pentru toate beneficiile saltelei, poți consulta pagina dedicată pentru Salteaua ErgoVent Premium.

Salteaua MagnaCloud

Salteaua noastră Magna Cloud este alcătuită din 5 straturi diferite, care combină confortul și susținerea ergonomică, cu un sistem de ventilare.

1 magnacloud
RestOn sărbătorește Ziua Mondială a Somnului! 9

Astfel, cele 5 straturi ale saltelei MagnaCloud sunt:

  1. Primul strat din latex 100% natural permite o aerisire internă superioară și oferă o protecție naturală împotriva bacteriilor și acarienilor.
  2. Stratul VentilOn permite o ventilare optimă și o circulare a aerului pentru îndepărtarea umidității.
  3. Stratul trei este un strat ortopedic, adaptiv, care oferă suport și susținere pentru întreg corpul.
  4. Stratul al patrulea este structurat pentru zona lombară, a capului, umerilor și zona gambelor. Aceste zone asigură nivele diferite de suport pentru diferitele zone ale corpului.
  5. Ultimul strat este format din spumă de înaltă calitate și are o densitate foarte ridicată, oferind flexibilitate și suport!

Pentru toate beneficiile saltelei, poți consulta pagina dedicată pentru Magna Cloud.

Sărbătorește și tu Ziua Mondială a Somnului

1 magnacloud 02 1
RestOn sărbătorește Ziua Mondială a Somnului! 10

Astfel, ne bucurăm să sărbătorim Ziua Mondială a Somnului cu o reducere de 15% și o pernă din latex cadou pentru modelele noastre de saltele, Ergo Vent Premium și Magna Cloud. Folosește codul SOMNULPERFECT15 atunci când faci comanda de saltea, până în 18 aprilie 2021, și bucură-te de un somn liniștit și odihnitor pe saltelele RestOn!